top of page

Camera Locus

Nowadays people upload more than ten thousands pictures to the internet per minute. This means a huge load of pictures on it. In my bachelor thesis I deal with this phenomenom. My goal was to create a camera to reflect on this phenomenom. The camera downloads the nearby taken pictures uploaded to the internet  from a geographical point and creates an average from all of these pictures as a final photo. There is only one button on the device and by pressing it will take the photo. This way you can see the avarage picture of a location and we can review on a map all the locations and the final pictures made on those geo points. The user can only decide: leaves behind that visual oasis or take there the first photo.

/

A rengeteg internetre feltöltött fénykép drasztikusan változtatja meg a képekhez való viszonyunkat. Túristaként újra és újra lefotózzuk ugyanazt a helyszínt, csak hogy nekünk is legyen egy saját képünk arról.

Diplomamunkám célja egy olyan eszköz létrehozása volt, amelynek működési elvével reflektálni tudok erre a jelenségre. A Camera Locus a helyszínen készült képeket tölti le és átlagolja. így létrehozva a hely átlagos képét. Ez a kép a fényképek számától függően változik: a kevésbé fotózott helyeken még felsejlik a helyszín, azonban nagyon sok feltöltött fotó esetén a végeredmény a szürkéhez közelít. A felhasználónak a folyamatra csak annyi ráhatása van, hogy ő dönti el: exponál vagy sem?

A kész, átlagolt képeket egy számítógép segítségével nézhetjük meg az online térképes felületen. Ha pedig még nem töltöttek fel képet az expozíció helyén, akkor azt megjelöli az eszköz. Innentől ez már a felhasználó döntése: meghagyja ezt a vizuális zajtól mentes oázist, vagy elkészíti ő ott az első képet?

2016

bottom of page